Hvilket abonnement skal jeg vælge?

Hvilket abonnement skal jeg vælge?

10. september 2018 0 Af HDesign

Der er langt over 300 forskellige mobilabonnementer til rådighed, og derfor kan det godt være uoverskueligt at finde ud af, hvad det mest optimale abonnement for dig er. Det kan være, at du bare skal have det billigste, der er. Det kan være, at du rejser meget i EU og derfor skal have et abonnement med meget data og taletid her, eller måske skal du bruge noget helt tredje.

I hvert fald handler det om, at man skal kende sit forbrug nogenlunde og stile efter at finde et abonnement, der opfylder disse kriterier (plus lidt mere, hvis nu man bruger usædvanlig meget data eller snakker mere i telefon en måned). Mange, der snakker meget i telefon, taler primært med under en håndfuld forskellige kontakter. Derfor er det også værd at kigge på, hvorvidt det kan betale sig at få et abonnement, hvori fri tale med netop disse personer indgår.

 

Et utal af udbydere

En god måde at korte listen over mulige kandidater ned på er ved at se, hvem der tilbyder den bedste dækning, der hvor du bor.

Vil man opnå de hurtigste netværkshastigheder for færrest penge, er det måske også værd at tage med i beregningerne, at Call Me og Fullrate ifølge mobil-daekning.dk opkræver hhv. 30kr og 20kr ekstra for 4G-forbindelse på enkelte abonnementer.

 

Et selskab med fordele

Da mange af priserne er utrolig tætte, dataforbindelsen mere eller mindre lige god og taleopkaldene heller ikke svinger meget i kvalitet, er det måske mere værd at se på, hvem der tilbyder den bedste kundeservice. Måske har man allerede familiemedlemmer, der har abonnement hos et selskab, hvilket måske berettiger en smule rabat. Det kan også være, at der er et telefirma, der kører en kampagne, hvor der gives en stor rabat på en telefon, mod at man binder sig til at have dem som udbyder i x antal måneder. Enkelte selskaber tilbyder endda gratis abonnementer til streaming-tjenester i 3 måneder, nogle tilbyder musiktjenester, og andre tilbyder roaming i flere lande ud over dem i EU.