Hvem har bedst dækning?

Hvem har bedst dækning?

10. september 2018 0 Af HDesign

Det er tre teleselskaber, der råder over det mobile netværk i Danmark. Der er TDC, der er det største teleselskab i Danmark, så er der 3 og til sidst Telia og Telenor, der har slået sig sammen for at være konkurrencedygtige.

TDC har bevist flere år i træk (via undersøgelser foretaget af teknologisk institut), at de kan holde en høj standard, faktisk den højeste, når det kommer til dækningsgrad i Danmark. Lige efter kommer Telias og Telenors samlede netværk, der også har vist sig at være rigtig stærkt. Det betyder så, at 3’s netværk overordnet set har den dårligste dækningsgrad. I rigtig mange tilfælde vil forskellen dog være marginal.

 

Bor du på landet?

Som sagt er det muligt at rangordne de danske teleselskabers dækning, men det er ikke ensbetydende med, at det selskab, der generelt fører, er det bedste for dig. Hvis man gerne vil være sikker på, at man får den bedste dækning og derved mest for pengene, anbefales det at tjekke de individuelle dækningskort, som firmaerne selv stiller til rådighed på deres respektive hjemmesider. Selvom 4G er ved at være vidt udbredt, er det ikke sikkert, at det når til alle Danmarks afkroge — og faktisk er der enkelte steder, hvor selv 3G forbindelsen er meget svingende. I disse tilfælde er det bare om at finde ud af, hvilket firma, der har den nærmeste mast. Det bedste signal opnås jo naturligvis ved at være tilstrækkeligt tæt på signalkilden.

 

Intet problem i de større byer

Hvis man bor i en af de større byer i Danmark, vil man med al sandsynlighed ikke komme til at opleve problemer – i hvert fald ikke af større grad – med det mobile netværk. Samtlige firmaer har sørget for at opstille master her, da de ved, at der disse steder vil blive trukket en hel del på deres netværk. Så bor man i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg osv., er det ikke dækningen, man skal bruge mest tid på at tænke over, når man vælger abonnement.