Laptop eller tablet?

Laptop eller tablet?

10. september 2018 0 Af HDesign

Det kan være svært at beslutte sig for, hvorvidt en tablet eller en laptop passer bedst til ens behov. Noget, der kan afgøre det er, om man udelukkende skal bruge, hvad end man vælger til at læse mails, gå på de sociale medier og ens yndlings streamingtjeneste. Hvis det er tilfældet, vil en tablet være rækkende i langt de fleste tilfælde, hvorimod man vil opleve mangler, hvis man skal spille computerspil, skrive store opgaver eller have gang i mange programmer samtidig (og let kunne skifte mellem dem). Det er nemlig meget nemmere at smække en masse stærk og hurtig hardware ind i en laptop end i en tablet. Omvendt er en tablet mere behagelig at læse på, i de fleste tilfælde det billigste valg, og ligeledes vil den for det meste være lettere og mindre end en laptop.

 

Tablet-udstyr

De fleste ulemper ved en tablet i forhold til en laptop kan faktisk ret nemt afhjælpes ved hjælp af ekstraudstyr. For eksempel er det, for de fleste, en del langsommere at skrive på et touch-tastatur end på et computertastatur, men hvis man blot tilslutter et dertil indrettet tastutur til sin tablet, vil skrivehastigheden for de fleste være næsten den samme. Skal man se videoer, er det måske også værd at investere i en tablet-holder eller et cover, der samtidig fungerer som stander.

 

Bærbar med touch-skærm

Hvis man er fuldstændig i vildrede, kan man overveje en helt tredje mulighed, der i bund og grund er et kryds mellem de to. Der er efterhånden blevet lavet en del bærbare, hvor skærmen er aftagelig og, når den er taget af, dybest set er en tablet. Touch-funktionen er selvfølgelig stadig en mulighed, selvom skærmen stadig er tilsluttet tastaturet. Her får man altså det bedste fra begge verdener, men det bliver naturligvis også en smule dyrere af den grund. Hvis man sammenligner to bærbare med, mere eller mindre, samme hardware, vil den, der kommer med touch selvfølgelig være lidt dyrere. På samme vis er det også et lidt dyrere alternativ end størstedelen af tablets, da den kombinerede version tit har en større ydeevne og stor praktisk fordel idet, der allerede er tastatur, og man har muligheden for at bruge den som det ene eller det andet.