Sådan effektiviserer du din virksomhed

Sådan effektiviserer du din virksomhed

23. juli 2019 Slået fra Af HDesign

Effektiviteten i en virksomhed er en spændende faktor, der kan have afgørende indflydelse på den overordnede bundlinje. Det kan være svært at mærke om, ens virksomhed er så effektiv, som den burde være. Heldigvis så findes der mere dataorienteret metoder. Effektiviteten af din virksomhed kan nemlig let måles, hvis du udforsker arbejdet som processer og måler dem via relevante KPI’er. Lige nu indeholder dine processer måske en masse spildte aktiviteter, som ikke giver noget gevinst for din virksomhed. Læs med forneden.

Et team af Office eksperter

Ønsker du at effektivisere din virksomhed, så er det essentielt, at du starter med dine medarbejdere og de processer, som de begår sig i på daglig basis. Her kan der godt være meget at tage fat på. En effektiv virksomhed kræver nemlig effektive medarbejdere, og det kan opnås ved at kigge på flere faktorer.

Det kan være at din medarbejders effektivitet, eller manglen på samme, skyldes deres kompetence niveau i diverse systemer. Hvis I benytter jer af pakker som Microsoft Office, så er der mange forbedringer at hente, hvis I kurser medarbejderne i disse programmer. Lige nu er der måske en lang række funktioner i de IT programmer, som I i forvejen bruger, men som I måske ikke udnytter optimalt.

Dette kan være funktioner som at reducerer antallet af ikke relevante e-mails og forstyrrelser, der kommer ind i dine medarbejders ’indbakke’. Eller det kan være funktioner, som gør det nemmere for jer at lave mødeindkaldelse og administrere medarbejdernes skema. Måske udnytter I ikke muligheden for, at dine ansatte kan arbejde overalt grundet opbevaring i skyen. I kan også forbedre delingen af den indbyrdes indsigt i projekters fremskridt og tidshorisonter. Eller I kan fokusere på at forbedre kommunikationsmulighederne og overskueliggøre viden og dokumentdeling i virksomheden.

Dette er noget som PeopleNet tilbyder, hvis målsætning er at styrke virksomheders IT kompetencer og øge produktiviteten. Der er ofte mange steder, hvor der er plads til forbedring. Når du skal effektivisere din virksomhed, så er det relevant at undersøge hvilke processer, der er i højeste prioritet i virksomheden, samt hvilke af dem der indeholder flest spildte aktiviteter, der har behov for forbedring.

Det fuldendte ERP system

Hver arbejdsdag så udfører dit team en række processer, som repræsenterer de aktiviteter, som I laver, når i udfører en opgave eller behandler en kunde. I disse processer så kan der typisk være en række spildte aktiviteter. Ting der bliver gentaget, ting der var unødvendige eller dokumenter, der bliver sendt frem og tilbage imellem flere personer. Mange af disse aktiviteter kan let elimineres fra en proces for at gøre den mere ’lean’ og effektiv.

Ønsker du at effektivisere din virksomhed, så er det relevant, at du ser på disse processer og udforsker mulighederne for at eliminere dele af processen eller overordnet set omstrukturere den, så den bliver mere effektiv. Dette gøres typisk bedst via teknologi og automatisering.

Her kan det være fornuftigt, at se på smarte ERP løsninger som Microsoft Dynamics, hvilket du kan få implementeret og blive kurset af Datacon. Denne løsning kan være med til at sammentænke din IT afdeling med din forretnings afdeling, så din virksomhed opnår en mere strømlinede proces med større effektivitet.