Alt du skal vide om efterskoleophold

Alt du skal vide om efterskoleophold

26. juli 2019 Slået fra Af Redaktion

Du har sikkert allerede hørt, at et efterskoleophold er en oplevelse for livet. Et efterskoleophold er spændende og udfordrende. Du lærer nye mennesker at kende, og du prøver at bo et andet sted end hjemme. Et efterskoleophold kan altså være godt for rigtig mange mennesker, men det er vigtigt at huske på, at det først og fremmest er en skole, hvor du skal lære noget.

Undervisningen på en efterskole

Uanset hvilken skole du går på, er der nogle bestemte ting, du skal lære. Du slipper derfor ikke for at få undervisning i matematik, dansk, engelsk, tysk, historie eller andre af de velkendte fag fra folkeskolen. Dog skal du også have valgfag på en efterskole. Alt afhængigt af hvilken skole du vælger, kan du komme til at arbejde med det, du interesserer dig for. Flere skoler tilbyder blandt andet kreative fag som sang, musik og billedkunst, mens andre tilbyder aktive fag som ridning, tennis eller løb.

Dagligdagen på en efterskole

Dagligdagen på en efterskole er ikke så forskellig fra dagligdagen, når man går i en almindelig folkeskole. Du står op, spiser mad på bestemte tidspunkter, går i skole og bruger eftermiddagen og aftenen på eventuelle sportsgrene og tid med vennerne. Forskellen på en efterskole og en almindelig folkeskole er altså, at du bor på skolen.

Det sociale liv på skolen

På en efterskole har du et værelse, du måske deler med andre, og du har bestemte pligter på skolen. Det kan eksempelvis være at lave mad, at hjælpe med opvasken og at rydde op på værelserne. Men selv pligterne udføres af flere elever på en gang, og derfor er det også en mulighed at lære nye mennesker at kende, mens du vasker op, støvsuger eller laver mad. Tag på efterskoleophold, hvis du ønsker at søge nye udfordringer og have et år med socialt samspil, sjove aktiviteter og oplevelser for livet.