Guide: Sådan vælger du det rette sofabord

Guide: Sådan vælger du det rette sofabord

30. juli 2019 Slået fra Af HDesign

Der findes mange forskellige sofaborde, og det kan være svært at finde ud af, hvad man skal vælge. Det kan være, at det midlertidige bord er blevet permanent, fordi du stadig venter på det helt rigtige. Det kan også være, du er flyttet fra et mindre sted til et større og derfor har fået mere plads til sofahjørnet. Eller måske går du bare og drømmer om et smukt og godt sofabord! Se med her, og bliv klogere på, hvordan du kan finde det rette bord for dig.

Stort eller småt?

Først og fremmest gør du klogt i at overveje, om du er til ét bord eller flere små borde. Hvis du vælger små borde, kan du lettere flytte rundt med dem og eksempelvis trække det ene bord med over til lænestolen, når du sidder der. Så har du også et sted at sætte kaffekoppen. Et større bord kan med fordel vælges, hvis du har to sofaer, eller der på anden vis er siddepladser på begge sider af bordet. Små borde kan være lette at dekorere, hvilket også bidrager til at skabe stemning.

Rundt eller firkantet?

Du kan også overveje, om du vil vælge et rundt, et rektangulært eller et aflangt bord.

Runde borde kan eksempelvis være smukke og skabe kontrast, hvis dit hjem ellers er præget af mange lige linjer, hvorimod det aflange bord fremhæver linjerne og understreger det minimalistiske udtryk. Et utraditionelt valg kan være at anvende en puf eller en blød skammel som sofabord. Hvis du godt kan lide at smække benene op efter en lang dag, kan det måske være den perfekte løsning for dig.

 

Bordets materiale har også betydning for indretningens udtryk. De mest almindelige materialer er marmor, glas eller træ. Du kan besøge denne side, hvis du vil se nærmere på et lækkert sofabord i træ.