Nyt køkken? Dette skal du huske på

Nyt køkken? Dette skal du huske på

20. november 2018 0 Af Administratoren

Nyt køkken. Det er en stor investering for enhver boligejer, og derfor skulle det gerne være en problemfri proces at få installeret i huset eller lejligheden. Men man køber ikke bare lige sådan et nyt køkken. Der skal lægges planer og tages vigtige beslutninger, allerede inden du bestiller køkkenet. Er du i tvivl om hvilke overvejelser du bør foretage dig, eller andre forhold du skal tage stilling til? Så kan du læse mere nedenfor og blive klogere.

Gode råd og overvejelser inden købet

Når man skal have nyt køkken, er der mange ting at tage stilling til. Hvis du ikke allerede har gjort det, så bør du på forhånd lægge et budget for, hvad du er villig til at betale for et nyt køkken. Der kan være mange justeringer eller andre tilkøb, der kan skubbe budgettet lidt, og derfor bør du være forberedt på at budgettet ikke behøver lægge 100% fast. Når budgettet er lagt, så bør du og din partner overveje, hvilket slags køkken I gerne vil have. Køkkener fås i mange størrelser og former, og det er ikke helt ubetydeligt, om I vil have samlet stue og køkken til et køkkenalrum, eller om I vil have et stort og åbent køkken med køkken-ø. Hvad enten I beslutter jer for, så kan I med fordel lave en liste over de ting, I gerne vil have med i køkkenet. Derudover skal i være realistiske omkring køkkenet ift. resten af boligen. Renoverer I det gamle køkken, eller skal det laves i et gammelt rum? Hvor enten i placerer det, skal I tænke over, om I vil spise i køkkenet eller ej, hvor mange der skal kunne være i køkkenet ad gangen, samt hvor ofte i får gæster, da dette har betydning for mængden af udstyr i køkkenet. Dog bør i huske på, at køkkenet ikke skal proppes til med udstyr, da der også skal være plads til at kunne bevæge sig.

Følger du disse råd, kan du være bedst muligt forberedt, når du skal have nyt køkken.

Inspiration udefra

Når køkkenets placering og funktioner er overvejet, så skal inspirationen frem. Hvilken type køkken kunne I tænke jer? Hvad stil skal køkkenet være i, og harmonerer dette med resten af boligen? Det ville f.eks. være en fordel at lave køkkenet i samme stil, da I ellers vil få en underlig kontrast i hjemmet. Når det kommer til stilen, så skal I både overveje farver og materialer, da især sidstnævnte kan betyde meget for den samlede pris. Savner man inspiration, så kan man med fordel kigge på nettet og finde utallige køkkenguides. I kan med fordel også besøge flere forskellige køkkenbutikker, da I så vil kunne få både flere forskellige ekspertinputs, men også opleve flere forskellige designs og på denne måde få meget mere inspiration til netop jeres køkken.
Det skal også nævnes, at I selvfølgelig bør være grundige med de kedelige detaljer. Selvom det ikke er verdens fedeste samtale, så skal der tages højde for både ventilation, bordhøjde, elektriske installationer osv. Jo bedre planlæg, jo bedre resultat.