Når du skal vælge trægulv

Når du skal vælge trægulv

16. november 2018 0 Af Administratoren

Når du skal vælge et nyt trægulv, så kan det godt være utroligt svært at finde rundt i alle de forskellige typer af træ og gulve, som man kan få på markedet og det kan også være svært at finde et sted, hvor man er sikker på at få et godt resultat og en god service gennem hele processen. Derfor har du her en oversigt over nogle af de forskellige typer af trægulve, så du kan træffe den bedste beslutning og få det der passer til lige netop dit hjem.

De forskellige gulvtyper

Man kan lave mange forskellige gulvtyper i træ, men der er et par stykker, som er mere udbredt end andre. En af de langt hyppigste gulvtyper er parketgulvet, der er opbygget af flere stave af træ. Dette giver gulvet et meget livligt look og det gør det også en del billigere end nogle andre typer af trægulv, fordi man her kan nøjes med træstykker, der ikke er så lange. Hvis du derimod er mere til de gamle smukke gulve, så kan et plankegulv være noget for dig. Plankegulvet skiller sig ud, fordi det er hele planker og derfor er meget længere end eksempelvis et parketgulv. Det kan være en anelse dyrere, men træet vil komme til sin ret og man vil virkelig kunne nyde træets naturlige udseende. Hvis man er til det lidt mere spændende og livlige, så kan et stavparketgulv være vejen frem. Denne gulvtype bliver tit omtalt som sildebensgulv, fordi det ligner sildeben. Det er et meget specielt udseende gulv, der kan give en masse liv i rummet og det kan være lige noget for dig, hvis du er til den slags. Sidst men ikke mindst, så kan man også få et gulv med skibsplanker. Skibsplankegulvet er specielt, fordi det er et plankegulv med en gummiliste mellem hver planke. Det giver en indtrykket af at være på et gammelt skibsdæk og der er herfra navnet kommer.

Her skal du ikke lægge trægulv

Trægulve og fugt passer bare ikke sammen. Det laver pletter på træet og fugten kan ødelægge træet i løbet af relativt kort tid. Det er derfor essentielt, at der ikke kommer trægulv i et bryggers eller på et badeværelse. Det er noget som de fleste godt ved, men det kan stadig være en katastrofal fejl at lave, hvis man ikke er opmærksom på det. Det er derfor meget bedre at lægge et trægulv i stuen, hvor man kan nyde træet uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt det går i stykker.

Der er mange flere ting, som man kan komme inde på, såsom træsorter, overfladebehandling og massivt mod ikke-massivt trægulv. Hvis du er interesseret i at læse mere om trægulve, så kan det være en stor fordel, hvis du søger information på internettet, hvor man nemt og hurtigt kan tilgå informationen. Hvis der opstår andre spørgsmål omkring disse emner, så kan man kontakte et gulvfirma, der kan være behjælpelige med prisestimater, information og meget mere.