Hvordan har datalagring udviklet sig – og hvad er det egentlig?

Hvordan har datalagring udviklet sig – og hvad er det egentlig?

8. marts 2020 Slået fra Af Redaktion

Datalagring var i mange år lig med en harddisk. I rigtig mange år stod udviklingen indenfor det område nemlig så godt som stille. Det var – og er måske – for langt de fleste mennesker langt mindre interessant end et ergonomisk tastatur, en stor skærm med god opløsning eller internethastighed end med lagringsmuligheder og lagringshastigheder.

De fleste mennesker forstår sig meget lidt på, hvad der gemmer sig inde i en computer tablet eller mobiltelefon. Når de ikke forstår sig på det, så interesserer det dem oftest heller ikke – eller måske er det den anden vej rundt? Det interesserer dem ikke – og derfor ved de ikke så meget om det. Derfor beskæftiger de fleste almindelige brugere sig i langt højere grad med, hvordan deres computer eller gadget ser ud, hvor praktisk anvendelig den er og hvad den kan bruges til. Men faktisk er eksempelvis lagringsmulighed og -hastighed også ret vigtig for mange mennesker – og derfor værd at sætte sig lidt ind i.

I dag er der flere lagrings-varianter end den mest gængse, nemlig harddisken. Men en harddisk er heller ikke bare en harddisk. Der findes en hel del forskellige harddiske. På samme måde er der også flere forskellige placeringsmuligheder, når det kommer til harddiske.

Når der skal tages beslutninger om, hvilken form for lagring man ønsker, er der også en del

ting, der bør tages stilling til, eksempelvis ovennævnte placering. Først og fremmest kan det svare sig at overveje datahastighed og datakapacitet. Dernæst bør man overveje, hvis man alligevel har sat sig for at sætte sig ind i sagerne, de forskellige interfaces. Sidst men ikke mindst, især hvis alle de smarte ord og forkortelserne bliver ved at drille, så kan man med et par kritiske øjne finde frem til sites med seriøse og kompetente mennesker bag. Her kan man nemlig næsten altid finde guides til bl.a. De svære ord, til hvilke kriterier man skal beskæftige sig med at vælge ud fra og til de enkelte disks. Desuden kan man samme steder oftest også finde nogenlunde objektive tests og anmeldelser,som man kan bruge til at sætte sig ind i sagerne og eventuelt til at vælge på baggrund af.