Hvis indeklimaet halter, gør din sundhed det også

Hvis indeklimaet halter, gør din sundhed det også

26. marts 2019 Slået fra Af HDesign

Når man lige har drejet nøglen om til sin nye drømmebolig, så er det næppe ting som skimmelsvamp, fugtskader og dårligt indeklima, der popper op på nethinden. De fleste ville som det første nok tænke på muligheder for indretningen. Hvor skal alle familiebillederne hænge, hvor skal fladskærmen placeres, og hvordan skal køkkenet se ud? Når man så langt om længe har fået indrettet drømmehuset og gjort det personligt, så er man bare klar til at nyde det til fulde drag. Igen så er det ikke lige skimmelsvamp, fugtskader og dårligt indeklima, man tænker allermest på. Derfor får man måske ikke lige luftet ud hver dag. Og måske opdager man heller ikke det utætte tag, der har medført en lille vandpyt på loftet. Samtidig lægger man måske heller ikke mærke til det sprungne vandrør i kælderen, før man pludselig står med en skimmelsvampsbefængt kælder.

 

Hvilke sundhedsmæssige komplikationer medfører et dårligt indeklima?

Et dårligt indeklima vil indeholde en meget fugtig luft. En fugtig luft er et rent slaraffenland for skimmelsvamp. Skimmelsvampen breder sig hurtigt, og kan være rigtig svær at komme af med, når først den er flyttet ind. Skimmelsvampen er sundhedsskadelig, og kan bl.a. lede til hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Og går man rundt med en konstant hovedpine, så er det altså svært at nyde sit drømmehus. Skimmelsvampen kan være svær at få øje på, da den godt kan sidde inde i væggene, i loftet eller i gulvet. Derfor tror mange mennesker også, at symptomerne skyldes noget andet. F.eks. kan hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær også forårsages af stress, væskemangel eller en forkølelse. Men mærker man disse symptomer er det en god idé, at få tjekket, om man har skimmelsvamp i huset. Selvom det er muligt at vaske skimmelsvampen af den befængte overflade med en våd sæbeklud, så skal der desværre mere til, hvis den skal fjernes fuldstændigt. Ved at vaske overfladen fjerner man nemlig kun toppen af isbjerget, og skimmelsvampen vil hurtigt begynde at brede sig igen.

 

Hvad gør jeg, hvis skaden allerede er sket?

Uanset om det drejer sig om forebyggelse af fugtskader, en pludseligt opstået brandskade eller fjernelse af skimmelsvamp, så har Pro Industri og Skadeservice mange års erfaring. De tilbyder skadeservice i hele landet, og kan være på din bopæl indenfor en time, hvis uheldet er ude. De har mere end 20 års erfaring, og har dermed prøvet lidt af hvert. Hvis det f.eks. drejer sig om en fugtskade, så kan de tilbyde en professionel affugtning. En professionel affugtning foregår ved at, der kommer en affugter ud til din bopæl. En affugtning kan bestilles online enten direkte hos Pro Industri og Skadeservice eller igennem dit forsikringsselskab. De vil tage sig af alt det praktiske med at få affugtet huset ved hjælp af en kondensaffugter eller en adsorptionsaffugter. Derudover vil de også vejlede dig med henblik på at undgå evt. kommende fugtskader. Med andre ord så kan du altså være i trygge hænder ved at have Pro Industri og Skadeservices kontaktoplysninger lige ved hånden.