Derfor bør du anskaffe dig en luft til vand-varmepumpe

Derfor bør du anskaffe dig en luft til vand-varmepumpe

22. marts 2019 Slået fra Af HDesign

I dagens Danmark kommer der mere og mere fokus på miljøet. Klimapolitikken fylder mere og mere i nyhederne, og vi bliver bombarderet med alle mulige forskellige tiltag, der kan skåne miljøet. Det kan være alt fra at nedsætte vores kødforbrug til at bruge mere offentlig transport. Disse to ting vil da uden tvivl også være med til at nedsætte vores CO2-forbrug. Men alligevel er det langt fra alle, der er villige til at droppe kødet samt udskifte bilen med bussen. Det skyldes nok, at det kræver for meget i forhold til det mærkbare udbytte, man som individ får. Mange elsker smagen af kød, hvilket gør det svært at droppe kødet. Og det er da også nemmere, at tage bilen på arbejde frem for bussen eller toget. Men heldigvis er der andre områder, hvor man kan gøre en god ting for klimaet, og samtidig få et personligt udbytte ud af det. Her kommer luft til vand-varmepumpen ind i billedet! En forholdsvis ny teknologi, som ikke mange danskere kender til.

Hvad er en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe er opbygget af en udendørs og en indendørs del. Den udendørs del fungerer ved at udnytte den udendørs luft. Luften indeholder nemlig energi, som pumpen så formår at omsætte til varmt vand til indendørs brug. Dette er derfor en rigtig god og CO2-venlig måde at forsyne sit hus med energi på. For ikke nok med at det er godt for miljøet, så er det også godt for pengepungen. Især hvis du har gulvvarme installeret. Det skyldes nemlig at vandet, der opvarmes med en varmepumpe, har en lav temperatur.

 

En luft til vand-varmepumpe producerer altså energi ved at udnytte energien i luften. Den kræver selvfølgelig en vis mængde energi for at være i drift. Heldigvis kræver den slet ikke lige så meget energi, som den producerer. I runde tal producerer den helt op til 5 gange så meget energi, som den bruger. Med andre ord, så får du altså 80% gratis elektricitet. Pumpen kan generere energi ved temperaturer helt ned til -25 grader, hvilket forekommer ekstremt sjældent i Danmark. Scanheat er en af de helt store virksomheder indenfor luft til vand-varmepumper, og der findes meget mere information på deres hjemmeside: Scanheat: luft til vand varmepumper.

 

Hvilke fordele er der ved at anskaffe sig en varmepumpe?

Der er mange fordele ved at anskaffe sig en luft til vand-varmepumpe. Den er god for miljøet, god for økonomien samt pålidelig i sin energiproduktion. Det kræver selvfølgelig en vis startkapital at få den installeret. Men man kan vende det om, og se det som en god investering. Startudgifterne vil nemlig hurtigt være tjent ind ved de formindskede elektricitets-udgifter. Og bestiller du din luft til vand-varmepumpe igennem Scanheat, kan du endda få helt op til 11.000 kroner i tilskud. Tilskudsbeløbet afhænger af din nuværende opvarmning i din husstand. Men det kan under alle omstændigheder være en god idé at tjekke op på, hvor mange der er at spare på at anskaffe sig en luft til vand-varmepumpe.