Genbrugsgummi bliver til gummigulve

Genbrugsgummi bliver til gummigulve

20. marts 2019 Slået fra Af HDesign

Vi lever i en tid, hvor de fleste af os er bevidste om miljø og ressourceforbrug. Vi vil gerne genanvende materialer, der hvor det giver god mening. Et af de steder er brug af affaldsgummi til for eksempel nye gummigulve. Man tænker måske ikke så meget over det i dagligdagen, men gulve er meget mere end de træ eller tæppebeklædte gulve, vi har i vores hjem. Der findes gummigulve i butikker, på lagre, i det lokale motionscenter, løbebanen på den lokale sportsplads er sandsynligvis også beklædt med et gummigulv og så videre. Gummigulve findes overalt, derfor giver det ekstra god mening at vælge et produkt, hvor man har tænkt over bæredygtigheden i forhold til klima og vores natur.

Fordele ved blødt materiale

Gummigulve er bløde, hvilket giver en ergonomisk aflastende effekt på blandt andet led. Samtidig er det et materiale, der er nemt at rengøre og vedligeholde. Det er nogle af grundene til, at gummigulv er en populær løsning på arbejdspladser. Det er også derfor, at man ofte finder denne type gulv i det lokale fitness center. Samtidig med at den let affjedrende effekt gør, at træningsmaskinerne står ekstra godt fast.

Klimavenlig produktion

Et af de firmaer, der tilbyder gummigulve, hvor der er anvendt affaldsgummi er Ergofloor i Tørring.

Firmaet har specialisteret sig i at fremstille bløde gummi- og vinylbeklædninger på en måde, der er så klimavenlig som muligt. Metoden til genanvendelse af affaldsgummi blev udviklet for et kvart århundrede siden af  danske Kaj Timling. For godt tyve år siden overtog Ergofloor rettighederne til denne metode. Sidenhen er virksomheden vokset så meget, at den i 2012 blev til et aktieselskab.

Andre eksempler på anvendelse af genbrugt gummi

Ud over gummigulve kan det genanvendte affaldsgummi bruges til en lang række andre produkter for eksempel gummibelægning, sikkerhedsgulve, hospitalsgulve, sportsgulve, aflastningsmåtter, dørmåtter og meget mere.