Derfor skal du ikke glemme tagrenderne

Derfor skal du ikke glemme tagrenderne

20. marts 2019 Slået fra Af HDesign

De kan være nemme at overse og glemme, tagrenderne. Det er jo blot et rør, der løber langs tagets kant, og fører vand fra taget ned i afløbet – hvad kan være så vigtigt ved det? Ret meget, er svaret på det. Tagrenderne er nemlig mere essentielle, end man lige går og tror, hvorfor vi har lavet denne guide til dig – læs videre, og bliv klogere på, hvorfor tagrender er så vigtige, og hvordan du vedligeholder dem.

Tagrenderne beskytter husets facade …

… mod de mange liter nedbør, der falder på taget hvert eneste år. De perioder, hvor det regner ekstra meget, og i ekstra lang tid af gangen, er det især vigtigt at have velfungerende tagrender, da de mange liter vand ellers vil rende ned af husets facade og påføre slid. Det er vigtigt, at rørene sidder korrekt, så de opsamler alt vandet fra taget, og at størrelsen på dem er korrekt i forhold til nedløbet.

Husk at rense rørene for skidt og snavs …

… som samler sig i rørene i løbet af året. Blade, småkviste, kogler og meget andet kan blæse op på taget, og derfra ryge ned i tagrenderne sammen med vandet. Hvis det ikke bliver fjernet, vil det stoppe rørene til, så vandet ikke kan blive ledt den korrekte vej. Det anbefales at rense og tilse tagrenderne mindst én gang om året.

Tjek, om rørene er tætte …

… når rørene er rensede. Er der huller eller utætheder, bliver vandet ikke ledt ned i kloakken, og kan derfor forårsage skader på huset. Er dine tagrender utætte, sidder de ikke korrekt eller har de en forkert størrelse, bør du få en blikkenslager til at kigge på det, og eventuelt sætte nye tagrender op. Klik her for at læse mere, og find en dygtig blikkenslager i og omkring Haderslev, Kolding, Sønderborg og Åbenrå.