Designermøbler er en hyppig låneårsag blandt danskerne

Designermøbler er en hyppig låneårsag blandt danskerne

19. marts 2019 0 Af HDesign

Danmark er hjemland for nogle af historiens mest kendte møbelarkitekter. Derfor er det kun naturligt, at vi som et folk er glade for design og arkitekttegnede møbler. Det er dog ikke alle, der har lige nemt ved at finde de penge, der skal til, hvis man ønsker at købe en Svanen eller et Ægget fra Arne Jacobsen eller en flot sofa i cognaclæder fra Erik Jørgensen.

Derfor er der også mange, der er tilbøjelige til at låne penge til dette formål. Faktisk er der så mange, der er villige til at optage lån for at købe designermøbler, at det er én af de absolut hyppigste låneårsager blandt danskerne. Det er ikke i banken, at der lånes til et sådant formål, men derimod hos långiverne på nettet, at det er én af de populære låneårsager.

Designermøbler er én af de mere fornuftige låneårsager

De fleste kan erklære sig enige i, at der ikke er meget fornuftig i, at optage et hurtig lån for at finansiere købet af en ny iPhone eller for at fylde garderoben med nyt tøj. Årsagen til dette er, at begge køb er noget, der hurtigt mister din værdi igen. Derfor er det ikke aktiver, der købes, men derimod blot almindelig forbrugskøb, der taber en stor del af sin værdi.

Hvis du sørger for at købe brugte designermøbler, så har du en markant bedre chance for at holde dine penge hjemme. I denne forbindelse bør det dog understreges, at der ikke er nogen garanti forbundet med dette. Dog er det tydeligt at se, at brugtpriserne på møbler såsom Svanen, Syver-stole, Koglen og andre kendte designermøbler er meget stabile.

Det er ikke noget, der betyder, at du skal låne 100.000 kr. og begynde at shoppe løs blandt de brugte designermøbler. En stor del af, at kunne sikre, at du ikke taber penge på dine møbler er, at købe dem til en god pris. Hvis du handler fornuftigt og slår til, når du ser en god pris, så kan du ikke blot holde dine penge hjemme – du kan endda tjene penge.

Hvordan kan jeg tjene penge på designermøbler?

Nogle designermøbler er mere eftertragtede end andre. Ovenfor er der nævnt nogle eksempler på møbler, der har meget stabile priser på brugtmarkedet. Hvad det betyder er, at du kan tjene penge, hvis du er i stand til at købe f.eks. en Svanen til under markedspris – det er selvfølgelig også derfor, der findes flere forhandlere af brugte designermøbler.

Inden det er noget, du kaster dig ud i, så er det vigtigt at gøre det klart, at det kræver, at du har en vis viden om både møbler og markedet generelt, hvis det er noget, du skal håbe på at tjene penge på – det er ikke noget, alle bare kan gøre. Med fornuftig indkøbssans og en villighed til at være tålmodighed, kan du dog nemt holde dine penge hjemme.

Hvad det betyder er, at det også er et formål, du bedre kan forsvare at optage et lån til sammenlignet med et ligegyldigt forbrugskøb, der hurtigt taber sin værdi.