Sådan motiverer du dine medarbejdere

Sådan motiverer du dine medarbejdere

14. september 2020 Slået fra Af HDesign

I dag stilles der mange krav til medarbejderne i virksomheder, hvor motivation er vigtig. Virksomheden skal være konkurrencedygtig samtidig med, at arbejdspladsen skal have god atmosfære. Du kan derfor blive klogere på, hvordan du motivere dine medarbejdere.

 

Tips

  1. Medarbejderne skal anerkendes for deres gode indsats, og ikke konstant blive konfronteret med de ting, som de har gjort forkert. Sørg for at fremhæve medarbejderens gode arbejde og ros.
  2. Du skal vise loyalitet over for dine medarbejdere, hvilket du gør ved at vise, at de altid kan komme til dig, hvis de støder på problemer.
  3. Det værste, som kan være på en arbejdsplads, er mobning. Ingen fortjener at blive mobbet, og du skal derfor sørge for, at dette ikke finder sted på din arbejdsplads. Hvis du på et tidspunkt opdager mobning, skal du sørge for, at der er en konsekvens, da det ikke er acceptabelt.
  4. På en arbejdsplads skal der være en åben dialog mellem dine medarbejdere. De skal komme til hinanden, hvis de har behov for en ekstra hånd, eller har vanskeligheder med en opgave. Ligeledes skal du fortælle, at de altid kan komme til dig, hvis de har spørgsmål eller problemer.

 

Langsigtede mål

I en virksomhed er det en god ide, at der et par gange om året er samtaler mellem hver enkelt medarbejder og dig. Her har I muligheden for at snakke om trivsel, arbejdsopgaver, motivation og nye mål. Sørg for at give dine medarbejdere nye mål, som de skal gå efter – det er med til at motivere dem. Du skal tænke på, at din virksomhed har langsigtede mål, og derfor skal dine medarbejdere også følge med disse mål. Det kan f.eks. være, at planen er, at din virksomhed skal have et lager til webshop. Dette er en længerevarende proces, da du skal undersøge muligheden for opmagasinering, opbevaring samt tage stilling til, om det er bedst med et opbevaringsrum eller møbelopbevaring afhængig af produkter. Det kan være, at virksomheden er startet med et depotrum fyldt med varer, men bliver nødt til at udvide. Du kan få

hjælp til opmagasinering.

Dine medarbejdere er med på en stor rejse, og du skal sørge for at motivere og støtte dem.