Sådan kan du spare penge på din elektronik

Sådan kan du spare penge på din elektronik

3. marts 2019 Slået fra Af HDesign

Elektroniske devices og hjælpemidler er efterhånden blevet en nødvendighed for os i hverdagen. Vi arbejder fra computeren både på arbejdet og i hjemmet, og vi bruger ofte mobiltelefoner til at planlægge hverdagen og til underholdning. Dog er vores elektroniske devices ikke altid lige holdbare, og nogle gange bliver man nødsaget til at få dem repareret. Det er en ærgerlig udgift, som ofte ender med at blive en dyr affære. Men der er heldigvis råd for sagen! Herunder kan du nemlig læse nogle få tip til, hvordan du kan spare penge på reparationer af dine elektroniske genstande.

3 tips til billig reparation af elektronisk udstyr

  1. Afgræns problemet.
    Det er ikke altid til at vide præcist, hvad problemet er, når det gælder elektronik. Men hvis der er muligt, så er det en god idé at prøve at finde ud af, hvor fejlen stammer fra. Hvis din computer pludselig ikke vil tænde eller hele tiden skal sættes til en oplader før den virker, så er det måske batteriet, den er gal med. Men det betyder ikke, at du skal ud og investere i en helt ny computer. Batteriet kan nemlig sagtens erstattes, så dit udstyr virker perfekt igen. Du kan læse mere her om billige batterier online.
  2. Find lokale hjælpere.
    Når man for eksempel taber sin telefon og glasset smadres, så kan det være noget omstændigt at få skiftet skærmen. Det kræver, at man afleverer sin telefon i en butik, hvor man sandsynligvis skal vente lang tid på, at den bliver fixet. Derfor er det smart, at mange private tilbyder at hjælpe dig med sagen. Du kan nemt få ordnet din skærm på et par timer, hvis du får hjælp fra en privat specialist. De tager også ofte en lavere pris for arbejdet, så du nærmest kun betaler for det nye glas. Du kan finde anmeldelser af disse reparatører online på forbrugerhjemmesider som Trustpilot eller Yelp.
  3. Tjek din garanti.
    Hvis du skal have noget repareret, så er det en god idé at tjekke de papirer og garantien, der fulgte med, da du købte produktet. Garantien løber ofte over to år, men i nogle tilfælde kanden være længere alt afhængigt af produktet og særlige omstændigheder. Nogle gange er det også svært lige at huske, hvornår man præcist har købt varen. Derfor er det altid smart at dobbelttjekke garantien, før man går ud og betaler dyre domme for reparationer, hvor du rent faktisk har en garanti på varen.

Gør gavn af det brugte elektronik

Hvis du brænder inde med noget elektronisk udstyr, som desværre ikke kan repareres eller blot er blevet gammelt og outdated, så kan du faktisk stadig få gavn af det. Der findes nemlig firmaer, som gerne vil købe den gamle teknik, således du kan få en lille sum ud af det. Disse firmaer sletter alt data fra din computer eller telefon og sælger det enten videre eller genbruger dele af det. Det er både en økonomisk og bæredygtig måde at skille sig af med sin elektronik på.