Kom i gang med Football Manager

Kom i gang med Football Manager

15. april 2019 Slået fra Af HDesign

De fleste har efterhånden hørt om Football Manager. Men hvad er det, og hvordan kommer du med på bølgen?

 

Hvad er Football Manager?

Football Manager er et strategispil til computeren, hvor du agerer manager for en fodboldklub eller et landshold og skal forsøge at føre klubben/holdet til tops. Det er vigtigt både at klare sig godt i turneringer, såvel som at skabe økonomisk overskud for holdet/klubben.

 

For at skabe succes skal du købe og sælge spillere, motivere dine spillere og vælge den rette taktik til kampe.

 

Football Manager forkortes ofte FM + årsudgaven du spiller. Årsudgaven udkommer i slutningen af året før og følger fodboldsæsonen det kommende år, så seneste nye er FM 19, som udkom i november 2018.

 

Skal jeg vide noget om fodbold for at spille FM 19?

I princippet, nej, det behøver du ikke. Ved sæsonstart (altså spillets start) vil der være al den information du har behov for, og mere til, for at komme i gang med spillet. Der er endda en begynderguide, som dog eftersigende er noget teksttung. Det er dog altid en fordel at have en interesse for fodbold, inden du begiver dig ud i at være manager for et hold. Ellers kommer du måske til at køre fast i al den information du bliver præsenteret for i starten af spillet.

 

Vælg den rette platform

Du kan spille det fulde spil på computeren (pc og mac), en lettere simplificeret version på tablet eller Nintendo Switch (Football Manager 2019 Touch), eller lightudgaven til smartphone (FM 19 mobile). Hvad du skal vælge er helt op til dine præferencer som gamer.

 

Er du mest til at spille på din computer, have alle dine spil samlet i Steam, og vil du have den fulde spiloplevelse, så er den fulde version den du skal have fat på. Er du derimod mere til at gribe din iPad/Nintendo Switch og sidde i sofaen, så er det Touch, og endelig – er du en lokums- eller on-the-go spiller, så grib Mobile versionen.

 

Som nybegynder, skal du give dig selv de bedste forudsætninger, så vælg den platform, det er mest sandsynligt, at du får spillet på.

 

Spørg andre til råds

Der er masser af ressourcer online hvor du kan spørge andre spillere til råds, hvis du kører fast. Ellers spørg dig for i din omgangskreds, de fleste kender en (som kender en) som spiller. Måske får du endda nye venner ud af det.