Guide: sådan køber du en cykelhjelm

Guide: sådan køber du en cykelhjelm

5. december 2019 Slået fra Af Redaktion

Det er ekstremt vigtigt, at du bruger cykelhjelm når man cykler. Over de seneste år er flere og flere danskere begyndt at bruge cyklehjelm, nok på grund af den fokus det har haft i reklamer og i fjernsynet. Det betyder altså, at flere og flere skal ud og finde den helt rigtige cykelhjelm, der matcher deres behov. Det er ikke altid lige nemt, men der er et par ting du kan huske på.

Den klassiske cykelhjelm

Det første, der er vigtigt at tjekke når du køber cykelhjelm, det er om den er godkendt. Godt nok er en hjelm bedre end ingenting, men hjelmen skulle gerne også kunne være sikker sådan, at du kan få mest ud af den, og at du kan føle dig tryg og sikker på, at cykelhjelmen nok skal holde, hvis uheldet er ude. Du skal også overveje hvilken stil din cykelhjelm skal være. Måske fortrækker du lidt mere udseendet fremfor, hvor praktisk den er, og så vil du måske hellere have en flot cykelhjelm med print eller mønster på. Du kunne også tænke over, hvad der er smartest. Fx kan man få cykelhjelme, der er lavet til lange cykelture, og har mange huller sådan, at man ikke får det for varmt under hjelmen.

Den nyeste cykelhjelm

En ny trend der er kommet indenfor cykelhjelme, er en ”Airbag hjelm”. Det er en krave, man har på rundt om halsen, der folder sig ud når den mærker, at man falder. Selvom dette er smart, er det en dyr løsning i forhold til de klassiske cykelhjelme. Disse ser man efterhånden mange af på vejene, og det er helt klart noget mange unge mennesker gør brug af. Ligegyldigt, hvilken cykelhjelm du vælger, så er det vigtigste bare at du har en på, for det er sådan man sikre sin egen tryghed i trafikken.