Få solceller på taget og reducér elregningen

Få solceller på taget og reducér elregningen

18. maj 2019 Slået fra Af Redaktion

Hvis du ønsker en lavere regning på el derhjemme, kan det være en god idé at få installeret solceller, fordi de, når solen skinner, producerer gratis energi. Her kommer nogle gode råd til dig, før du køber solceller:

  • Sørg for den rette placering. Hvis taget på dit hus for eksempel ikke passer med, at det er der solens stråler er mest fremme i løbet af en dag, kan det være en god idé at montere solcellerne på facader eller stativer i stedet for på husets tag. Du skal nemlig sørge for at undgå at der er skygge på solcellerne, da de derved ikke kan producere ligeså meget energi. Desuden er en hældning på 45 grader det mest optimale.

  • Vælg en godkendt SCADA tekniker til at installere dine solceller – det er et vanskeligt arbejde at skal give sig i kast med, hvis man ikke har forstand på det.

  • Tag hensyn til dine naboer. Det er ikke alle, der synes, at solceller er det flotteste i verden til at pryde hustagene – og hvis du bor i et befolket område, er det oftest dine naboer, der skal kigge mere på dit hus og dine solceller, end du skal. Sørg derfor for at få afstemt med dine naboer, om de er ligeså enige i installationen af solcellerne som du er.

  • Gå efter et anerkendt mærke af kvalitet. Det kan være en god idé at søge på Google efter hvilket mærke af solceller, der er det bedste, samt om fabrikken har repræsentation i EU.

  • Tag højde for vægten på solcellerne. Hvis dine solceller skal installeres på taget af dit hus, er det værd at være opmærksom på om den ekstra vægt har betydning for tagkonstruktionen. Du kan eventuelt kontakte din kommune samt dit forsikringsselskab, for at høre om de har nogle indvendinger i forbindelse med at du køber solceller til dit tag.