Brænder du inde med idéer til et projekt, men du mangler alligevel noget

Brænder du inde med idéer til et projekt, men du mangler alligevel noget

6. juli 2020 Slået fra Af Redaktion

Et boost af inspiration, energi og idéer er en vidunderlig følelse, når den kommer ud af den blå luft. Du får lyst til at hoppe og danse og bare lave dit projekt lige med det samme. Men når du går i gang, er der alligevel nogle tomme huler, der mangler at blive udfyldt. En brik i puslespillet du endnu ikke har fundet. Et manglende element, der er altafgørende for udførelsen. Hvordan finder du ud af, hvad der mangler, så du kan komme videre med dit projekt?

Det er ofte noget andet, end du lige tror

Du går måske og tror, at det du mangler, er en idé eller en videreudvikling, men i virkeligheden er det måske bare fordi, du ikke har de værktøjer eller materialer, du skal bruge. Værktøjer og materialer spiller nemlig en større rolle i hele processen, end du måske lige havde regnet med fra starten. Det kan tit gøre det meget nemmere, hvis du sætter dig ned og laver en liste over de ting, du skal have lavet, hvordan du vil gøre det, og hvilke værktøjer og materialer du så skal bruge for at kunne gøre lige præcis dette.

Du kan dog hurtigt miste lysten

Da de fedeste projekter og idéer kommer fra inspirationsboosts, så kan det også forsvinde efter noget tid, og du mister hurtigt lysten til at komme videre. Men det er vigtigt, at du ikke giver op. Det er et projekt, og det tager tid. Måske er det et mindre projekt, hvor du har lettere ved at holde dig til ilden. Men det kan også være et større og længere varigt projekt, hvor du både kan opleve sammenbrud og vredesudbrud. Når det sker, skal du lægge projektet på hylden for en stund, drikke en god kop the og slappe af, indtil du igen kan tage fat.