Har din virksomhed brug for hjælp til indstøbning i plast, er der gode muligheder

Har din virksomhed brug for hjælp til indstøbning i plast, er der gode muligheder

2. juli 2020 Slået fra Af Redaktion

Af og til støder man som virksomhed på nogle forhindringer, man ikke umiddelbart kan løse på egen hånd. Det er i den slags tilfælde, at opgaver kan outsources til andre virksomheder, som måske specialiserer sig inden for netop det område, I har brug for assistance til. Et af de tilfælde, hvor der ofte er brug for hjælp udefra, er angående indstøbning af forskellige komponenter i plast.

Når flere forskellige komponenter sammenstøbes på effektiv vis

Har din virksomhed behov for at kombinere flere forskellige materialer i en støbning, og vil I gerne have denne proces udført på praktisk vis? I så fald findes der gode muligheder for dette. Går du til de rette ekspertisefyldte firmaer, vil du nemlig opleve, at flere processer kan kombineres ned til én enkelt omgang. Det vil altså sige, at sammenstøbning af for eksempel både plast og metal til ét enkelt emne kan klares nemt, enkelt og med erfaren ekspertise.

Kun fantasien sætter grænser for mulighederne for indstøbning

Der er gode muligheder for indstøbning af forskellige elementer i et enkelt emne. Du kan for eksempel læse mere om dine muligheder for indstøbning i plast, eller du kan i første ombæring kigge på nedenstående liste, der fremhæver nogle af de gængse eksempler, der ofte udarbejdes af professionelle fagfolk inden for støbning af plast:

  • Drejedele

  • Stansedele

  • Sintermetaldele

  • Bøsninger

… men faktisk eksisterer der mange flere eksempler end blot disse, og et langt stykke hen ad vejen er det blot fantasien, der sætter grænserne for, hvad der er muligt at udføre. For eksempel behøver man ikke nødvendigvis at være begrænset af den gængse plast-metal kombination. Der eksisterer nemlig eksempler på, at flere andre fremmede materialer før er blevet integreret sammen i en enhed. Det gælder ikke mindst et vellykket forsøg, hvor tekstil og vævet bånd støbtes sammen med komponenter lavet af plast, alt samen i én enkelt produktionsproces.

Også andre plast-støbninger er mulige

Det er dog naturligvis ikke udelukkende muligt at få støbt plastdele i kombination med andre materialer. Også flere andre unikke støbemetoder er mulige at få ordnet via professionelle fagfolk. Det gælder for eksempel støbningstyperne, der fremgår af nedenstående liste:

  • 2K og 3K elementer: Her bruges en teknologi, som gør det muligt at støbe elementer, der består af to til tre forskellige komponenter: Alt sammen i én proces. På den måde bliver det muligt at skippe flere led i produktionsprocessen.

  • Efterbehandling af elementer af plast: Dette kan blandt andet betyde, at der kan påsættes etiketter, eftermontage og andre lignende ting på dine plastelementer.

  • Rapid prototyping: Denne type plaststøbning er til dig, der er i en konkurrencepræget virksomhed, hvor hurtig produktudvikling er nøgleord.

  • Thermoformning: Med denne teknologi er det for eksempel muligt at udforme emballage, indatser og andre lignende elementer. Disse typer plast bruges for eksempel ofte til fødevarer eller til transport og pakning af varer.

Naturligvis findes der mange andre typer indstøbning af plast. Hvad end din virksomhed står og har brug for, eksisterer det rette sandsynligvis.