Tre gode råd om snerydning

Tre gode råd om snerydning

19. august 2019 0 Af Redaktion

Når vinteren er over os og sneen daler ned udenfor, kan det være hårdt at skal i gang med at rydde al sneen væk fra indkørslen og fortovet. Det kan være fristende at overlade arbejdet til en professionel, og i stedet koncentrere sig om at finde det bedste pillefyr i Billund og omegn, sådan at du nemt kan holde varmen indenfor i dit hus med en varm kop te og en god bog, i stedet for at slide og slæbe ude i kulden. Men med disse tre gode tips, kan du på den nemmeste og hurtigste måde få ryddet sneen af vejen, så du kan komme indenfor i varmen igen.

Vælg den rigtige sneskovl.

En bred skovl i krydsfiner eller plastik er bedst til frostsne. Er det derimod tøvejr, bliver sneen både tung og våd, hvorfor det er en god idé at bruge en mindre skovl, da det ellers bliver for tungt at bære. Desuden er en skovl af metal bedst til tøsne, da den kan tåle mere vægt end en plastikskovl. Det er endvidere vigtigt at vælge en skovl, som har den rette højde til dig, da du ellers kan risikere arbejdsskader.

Tænk over placeringen af sneen.

Det er vigtigt at du ikke lægger al den overskydende sne ud på vejen, da den her kan blive et problem for både kørsel samt for andre mennesker på fortovet. Sørg for at du lægger sneen et sted, hvor den ikke vil kunne være til gene for nogen som helst.

Vælg metode alt efter sneen.

Hvis du skovler sne, som er meget vandig og våd, er det nemmest at skubbe sneen frem for at bære den. Hvis sneen er meget tung, er det desuden vigtigt at passe på dig selv og din ryg, og tage små skovlfulde ad gangen, sådan at hverken din ryg overbelastes eller så din skovl knækker.