Spar penge som forælder

Spar penge som forælder

17. maj 2019 Slået fra Af HDesign

Næsten lige så skønne som vores børn er, næsten lige så meget koster de os igennem tiden. Børn er en dyr fornøjelse og det ved alle, som er forælder. I de helt tidligere år går der masser af penge til bleer, konstante tøjskift, barnevogn, tremmeseng, klapvogn, for ikke at tale om legetøj og andre accessoires. Især de første par måneder kræver, at man har nyt og større tøj til sit barn i hvert fald hver måned. De vokser enorm hurtigt, og det kan rigtig hurtigt blive meget dyrt i sparkedragter og søde t-shirts. Når børnene bliver lidt ældre, bliver omkostningerne bestemt ikke mindre.

3 tips til at spare penge som forælder

Du kan sagtens spare penge som forælder, og der er faktisk flere veje til at spare en god portion penge, både når børnene er helt små og lidt ældre.

  1. Køb brugt. En virkelig effektiv måde til at spare nogle på, er ved at købe brugt. Når børnene er helt små, er deres tøj sjældent brugt mere end én måned og er i alt for god stand til bare at smide ud. Derfor kan du købe andres brugte tøj. Det her drejer sig om sådan noget som tremmesenge, barnestol, klapvogn, barnevogn osv. Det er alt sammen noget, som kan være rigtig dyrt fra ny, men som kan holde flere generationer og derfor er det rigtig smart, hvis man køber det brugt af andre og måske endda sælger det videre, når man selv ikke længere har brug for den. Du kan købe brugt både på diverse internetsider eller på loppemarkeder.
  2. Køb billigt børnetøj online. For det første er det generelt ofte billigere at købe tøj på nettet end i fysiske butikker. Men der findes også outlets på nettet, som gør det endnu billigere for dig. Hos Danskoutlet.dk kan man f.eks. spare op til cirka 75% på deres børnetøj, hvilket gør, at det pludselig er langt mere overkommeligt, når du skal købe tøj til de små. De har et kæmpe udvalg til både store og små, drenge og piger. Desuden har de både basistøj, undertøj, udetøj, fodtøj mm.
  3. Arv tøj fra din omgangskreds. Tit og ofte står nogle mennesker med en sæk tøj, som de har frasorteret deres eget klædeskab og som de nu ikke ved, hvad de skal stille op med. Hvis du forhører dig rundt omkring eller skriver ud til din omgangskreds, om nogle har noget tøj tilovers, så vil du med stor sandsynlighed få noget på krogen. Du kan også lave en aftale med en anden familie, hvor børnene arver hinandens tøj og på den måde får man skiftet ud, men uden at bruge flere penge.

Sælg videre efter brug

Når dine børn ikke kan passe deres tøj længere, så sælg det videre til nogen andre, som kan bruge det. Så tjener du selv lidt ekstra penge til det næste, du skal købe til dem, men du glæder også andre, da de samtidig selv sparer penge. Du kan gå på loppemarked eller sælge videre på nettet.