Sommeren haveprojekt: Ny terrasse

Sommeren haveprojekt: Ny terrasse

11. juni 2019 Slået fra Af HDesign

Er du typen, der elsker havearbejde? Hvis ja, så er tiden virkelig inde til det nu. Sommeren er tiden for havearbejde, og det er nu du skal i gang med alle de projekter, du har gået og tænkt over i løbet af vinteren. Om det så er et nyt skur, nye blomsterbede eller helt ny terrasse, så er det bare med at komme i gang nu.

Typiske fejl, når du lægger ny terrasse

Hvis dit sommerprojekt står på ny terrasse, bør du huske på nogle forskellige ting før og under processen. Der er nemlig flere ting, der kan gå galt under processen, men hvis blot du er opmærksom på disse, burde resultatet i sidste ende blive rigtig godt.

  1. Få skabt et jævnt underlag. Hvis du vil undgå at blive rigtig hurtigt træt af din terrasse, fordi den gynger og fliserne rykker sig, så sørg for et jævnt underlag fra start. Hvis ikke selv du ved, hvordan man sørger for det, så få professionel hjælp til det. Hvis du hellere vil klare det selv, men er lidt i tvivl om hvordan, så se eventuelt guides på nettet.
  2. Lav terrassen mindre end du stor. Du kan godt hurtigt komme til at tænke, at du vil lave en kæmpe terrasse med plads til rigtig mange mennesker, men i virkelig har du sjældent brug for så meget plads. Det er spild af materialer og plads i haven. Lav en lidt mindre terrasse, som til gengæld bliver billigere, hurtigere at lave og mere hyggelig.
  3. Vælg den rigtig placering. Husk at tænk over, hvor og hvornår det blæser mest. Det er så ærgerligt at have anlagt en terrasse, som næsten ikke bliver brugt, fordi den ligger et sted, hvor det altid blæser. Ligeledes, hvis den ligger et sted, hvor der aldrig er sol. Placeringen af terrassen er nærmest noget af det vigtigste.

Hvis du husker at tage højde for disse ting, burde det blive en stor succes, når du lægger din terrasse.

Vælg nogle lækre materialer

Når først du ved, hvad du IKKE skal gøre, er det bare med at komme i gang. Først skal du finde ud af, hvad din terrasse skal laves af. Er du mest til belægningssten, herregårdssten eller fliser? Eller kan du bedre lide en varm træterrasse? Tænk over, hvad der passer bedst til huset og resten af haven. Det virker tit bedst at tage ud og kigge i en butik og se på varerne, da det vil give dig en bedre idé om, hvad du kan lide. Materialerne fås i mange forskellige prisklasser, men læg en budget på forhånd og bestem, hvor mange penge, du må bruge, så du ikke pludselig står og har brugt alt for meget.

Når du først er færdig, er der ikke andet for end at pynte terrassen op med havemøbler, puder, tæpper, lanterner, krukker og en grill. Nu er din terrasse klar til en hel masse sommeraftener med grillpølser og skumfiser på grillen.