Skal man vælge trægulve eller gulvtæpper?

Skal man vælge trægulve eller gulvtæpper?

12. juli 2019 Slået fra Af HDesign

Det nemme svar er, at det er et spørgsmål om smag og behag. I en årrække har det lidt være sådan, at den ældre generation foretrak gulvtæpperne, mens de yngre generationer fortrak trægulvene. Heldigvis er trenden indenfor boligindretning, at man kan kombinere tingene på en helt anden måde end tidligere.

Kulturforskelle

Verden er efterhånden blevet mindre forstået sådan, at vi bliver bombarderet med oplysninger fra hele verden om alverdens ting. På trods af denne globalisering så er der stadig meget store forskelle på, hvordan vi indretter os selv på forholdsvis små afstande. De fleste englændere vil kigge forundret på de mange trægulve, vi har i Danmark og tænke den tanke, at det var da et underligt sted at spare i boligen. I England hører der væg-til-væg tæpper til i et pænt hjem. Heldigvis breder dette sig også så småt til Danmark. Ikke nødvendigvis i alle rum, men mange har fået øjnene op for, at det kan være både pænt og praktisk. Rigtig mange børnefamilier har opdaget, hvor praktisk et væg-til-væg tæppe kan være på børneværelserne.

Trægulv eller gulvtæppe

Trægulve passer på mange måder rigtig godt til den skandinaviske minimalisme. I realiteten er der så ikke særlig mange af os, der indretter os minimalistisk. Vi elsker hygge her i landet, og alt for stingente linier kan godt virke lidt koldt.

Tilbage til spørgsmålet

For at svare på spørgsmålet stillet i overskriften: Skal man vælge trægulve eller gulvtæpper? Hvorfor ikke vælge begge? Kombiner tingene så de passer til din hverdag og din stil. Tæpper kan give et eksklusivt og lækkert look, der giver en hotelfølelse hjemme i privaten. Spørg dig selv, hvornår du sidst har været på hotel, hvor der var trægulve. Svaret er sandsynligvis: aldrig.

Find en forhandler nær dig

Er du interesseret i at få gulvtæpper i dit hjem, så tjek det lokale marked for udbydere.