Sådan bliver det nemt at arbejde hjemmefra

Sådan bliver det nemt at arbejde hjemmefra

23. oktober 2020 Slået fra Af Redaktion

I disse Corona-tider er virksomhederne blevet opfordret til at lade de medarbejdere, der kan, arbejde hjemmefra for at forhindre smittespredning på kontoret – og det har mange virksomheder også valgt at gøre – enten helt eller delvist. Det har betydet en helt ny hverdag for mange arbejdstagere, som lige pludselig skulle vænne sig til at starte arbejdsdagen hjemmefra. Det har uundgåeligt ført til nogle udfordringer, som ikke har været aktuelle før. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til, hvordan hjemmearbejde kan gøres nemmere.

Investér i hosted desktop

Én af de helt store udfordringer i forbindelse med at arbejdspladsen flyttes hjem er naturligvis teknikken. Computeren står jo på kontoret, og det er fra kontoret at man kan tilgå alle filer, dokumenter osv. – og fordi hjemmearbejde i mange virksomheder slet ikke har været aktuelt før nu, er der mange, der slet ikke har haft adgang til virksomhedens data hjemmefra. Det betyder, at mange sidder og arbejde hjemmefra uden alt det, som de normalt bruger i deres dagligdag – eller måske tilgår det på uhensigtsmæssige måder, som f.eks. ved at sende dokumenterne frem og tilbage på mail. Det er her hosted desktop kommer ind i billedet. Det gør det nemlig muligt for dig at få et skræddersyet og altid tilgængeligt fjernskrivebord – uden at gå på kompromis med sikkerheden. På den måde kan du tilgå alle filer og dokumenter hjemmefra din egen computer.

Indret en arbejdsplads derhjemme

Det er langt fra alle, der har et kontor til rådighed derhjemme – og det betyder, at der bliver lavet arbejdspladser ved spisebordet eller andre steder rundt omkring i huset. Nogle tænker måske, at det ville være lækkert at sidde foran tv’et i stuen og arbejde der, så man lige kan se Netflix samtidig. Det er dog langt fra den bedste løsning, hvis du vil forblive produktiv. Det er vigtigt, at du indretter en arbejdsplads derhjemme. Det kan sagtens være ved spisebordet derhjemme, hvor du stiller alt, hvad du har brug for i løbet af en arbejdsdag. Det er nemlig så meget lettere for dig at arbejde, når du har alt, hvad du skal bruge i nærheden. Det kan i mange tilfælde også være en god idé som minimum at investere i en god kontorstol, så du ikke går på kompromis med din arbejdsstilling bare fordi du arbejder hjemmefra.

Husk pauserne

Når man ikke er en del af et arbejdsmiljø, kan det være vært at huske på de der pause. Det er dog vigtigt, at man husker at holde pause i løbet af dagen, så kan ikke går kold. Hvis du har svært ved at huske på det, kan du med fordel sætte en alarm til en kaffepause, en frokostpause og måske en gåtur om eftermiddagen – så kommer du også ud og får lidt frisk luft i løbet af arbejdsdagen.