Sådan udvælger du de bedste plakater til din stue

Sådan udvælger du de bedste plakater til din stue

23. maj 2019 Slået fra Af HDesign

De fleste har efterhånden spottet, at plakater er blevet en stadigt mere og mere fremtrædende del af boligindretningen i de danske hjem. Er man med på moden, har man sandsynligvis set, hvordan opsætninger af forskellige matchende plakater i stigende grad er vundet frem, ofte i minimalistisk udtryk og med små, fine rammer. En af grundene til dette er plakaternes imponerende fleksibilitet og individuelle udtryk, der gør, at de kan passe ind i stort set ethvert hjem og til stort set enhver smag.

Plakater kan altså noget særligt, hvilket det er svært at komme udenom. Tilbage er blot spørgsmålet om, hvordan man bedst sammensætter den rette kombination af plakater og finder den type, der passer ind i netop sit hjem. Nedenfor er samlet en guide med en række råd til, hvordan det bedst kan gøres.

At have øje for de små detaljer

Der er mange elementer i at udvælge de rette plakater til stuen, men først og fremmest gælder reglen om at følge sin mavefornemmelse og ikke at være bange for at prøve sig frem. Det er ofte med kreativitet og opfindsomhed, man kommer længst. Yderligere ting, der kan være gode at have med i baghovedet under udvælgelsesprocessen, er samlet på nedenstående liste:

  • Tænk over, hvor du vil henad. Du behøver ikke sætte dig fast på en bestemt stil fra starten af, men det kan være en god idé at have en idé om, hvilke typer af plakater og udtryksformer, du godt kan lide. Det kan for eksempel være noget minimalistisk eller bestemte typer motiver.
  • Hold den røde tråd hele vejen igennem. Har du flere plakater, der skal hænges op samlet eller for den sags skyld rundt omkring i et rum, er det vigtigt at holde et gennemgående tema. Det kan være med farverne, stilen eller noget helt tredje, som kan binde det hele sammen.
  • Husk at tage højde for, hvordan dit hjem ser ud. Har du for eksempel møbler i bestemte stile eller farver, kan det være et glimrende udgangspunkt, når du skal udvælge, hvilke plakater der skal pryde dine vægge.