Så mange penge kan du spare ved brug af varmepumpe

Så mange penge kan du spare ved brug af varmepumpe

23. januar 2019 0 Af HDesign

Det er blevet mere og mere populært at anvende energi, som kommer fra eksempelvis solceller, men også varmepumper er blevet mere populære med årene. Det er dog ikke kun dit CO2-udslip, som du kan spare en del ved, hvis du vælger at installere en varmpumpe, der er også mange penge at spare på din varmeregning, ved at vælge en varmepumpe som varmekilde.

Der findes forskellige former for varmepumper, og det er en god ide at undersøge, hvilken varmepumpe det er muligt at få installeret i din husstand. Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle varmepumper, der kan blive installeret i alle husstande. Der er nogle krav til de forskellige varmepumper, som vi vil komme ind på her. Hvis du allerede har besluttet dig for, at det er en varmepumpe, som du skal have i dit hjem, så find din varmepumpe her. Hvis du stadig er nysgerrig på, hvilke varmepumper som du kan vælge eller hvor mange penge, der egentligt er at spare så læs med her.

Hvorfor skal du vælge en varmepumpe?

Det er en rigtig god ide at få installeret en varmepumpe, da den er miljøvenlig og økonomivenlig. Du skal anse din varmepumpe, som en investering, der i det lange løb, vil spare dig for en masse penge. Der er meget forskellige priser på de forskellige varmepumper, men dermed er der også en stor forskel på, hvor mange penge du kan spare ved at installerer dem i din husstand. Det er derfor en rigtig god ide at sætte dig ind i de forskellige typer af varmepumper, så du er sikker på at du vælger den helt rigtige, så den opfylder de ønsker og forventninger, som du må have til din nye varmepumpe.

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

Du kan vælge mellem de tre mest almindelige varmepumper: Jordvarmepumpen, luft-til-luft-varmepumpen eller luft-til-vand-varmepumpen. Der er nogle forskellige kriterier, som disse varmepumper kræver i din husstand, eksempelvis er jordvarmepumpen kun mulig at installere, hvis husstanden har vandbårne radiatorer eller gulvarme. Luft-til-vand-varmepumpen kræver plads til udedelen af varmepumpen, og det samme gør luft-til-luft-varmpumpen. Denne luft-til-luft-varmepumpe er også bedst egnet til sommerhuse eller blot som supplering til din nuværende energikilde, hvorimod de to andre kan benyttes til helårshuse.

Hvor mange penge kan jeg egentlig spare?

Hvis du er på udkig efter et mere specifikt svar på hvor meget, som du kan spare på din husstand, så er der en funktion på Energistyrelsens hjemmeside, der kan beregne dette for dig. Du indtaster din adresse, hvilken energikilde du har i forvejen, og så får du et svar. Denne beregner kan fortælle dig, hvad det cirka vil koste at få en varmepumpe installeret, hvilken varmepumpe der vil være ideel for din husstand og hvor meget du cirka kan spare i kroner og øre om året. Hvis du stadig ikke er overbevist, så kan du kontakte en autoriseret forhandler, som kan hjælpe dig og svare på alle dine spørgsmål.