Råd til indretning af hjemmekontor

Råd til indretning af hjemmekontor

1. september 2020 Slået fra Af HDesign

Har du brug for et hjemmekontor, hvor du kan lukke døren og arbejde hjemmefra? Et hjemmekontor skal fungere optimalt for, at du får mest ud af dine arbejdstimer. Ingen behov er ens, når det kommer til hjemmekontor, og du skal derfor finde ud af, hvad fungerer for dig.

Tips

  1. Indret dit kontor med farver. Farver påvirker hjernen positivt, og er med til at påvirke din kreativitet.
  2. Sørg for, at dit kontor danner rammerne for et åbent og lyst kontor, hvor du føler dig koncentreret. Undgå for mange møbler, da det kan skabe forvirring, og du mister hurtigere koncentrationen. Vælg farver som er nedtonede, og vælg få.
  3. Skaf ordentlige Kontormøbler, som giver dig den ønskede komfort. Måske har du et behov for et hæve sænkebord, eller en bestemt kontorstol, som tilpasser til din ryg. Der findes mange kontormøbler, og du må ikke blive vildledt.
  4. Belysning på et hjemmekontor er vigtigt. Dårlig belysning kan føre til en ekstrem hovedpine, som ikke er til at holde ud. Hovedpinen opstår idet, at du anstrenger dine øjne ved mangel på belysning. Sørg for at få nok dagslys ind i rummet, og du har mulighed for at tænde lamper, hvis behovet for dette opstår. Du kan eventuelt få et loftsvindue for at lyset trænger bedre ind.
  5. Har du et arbejde, som kræver plads til udfoldelse til din kreativitet? Giv dig selv plads til at slippe fantasien og kreativiteten løs.

Arbejde og privatliv

Undgå, at du får blandet hjemmekontor og bolig sammen. Det vigtigt, at du holder disse to adskilt for, at de ikke formår at påvirke hinanden negativt. Når du arbejder, er du på arbejde. Når du ikke befinder dig på hjemmekontoret, har du fri. Det handler om at bevare kontrollen og koncentrationen, når arbejdet melder sig, og give slip, når tiden med ”frihed” melder sig.

Afhængig af dine omgivelser bør du overveje placeringen af dit hjemmekontor. Har du en tendens til ofte at blive forstyrret? Hvis ”ja” kan det være, at du bør rykke kontoret ned i den anden ende af boligen.