Klassisk rød muremestervilla eller nymoderne funkishus – hvilken type tag?

Klassisk rød muremestervilla eller nymoderne funkishus – hvilken type tag?

10. februar 2019 0 Af HDesign

Hvad enten du står og skal udskifte taget på din klassiske rød murstensvilla fra 1950’erne med tegltag, eller om du står og skal vælge hvilken type tag der skal på toppen af dit nybyggede hus, så er der mange overvejelser som bør indtænkes i processen. Den økonomiske faktor spiller altid ind, men den bør ikke være det afgørende element i beslutningen. At vælge et nyt tag er rigtigt nok en dyr beslutning, men det er også en langvarig beslutning, som du skal se på i de næste 35-45 år.

Få råd fra de fagprofessionelle

Er du i tvivl om hvilken type tag du skal vælge, kan du med fordel tage kontakt til et professionelt tømrerfirma med mange års erfaring inden for tagbyggeri. Se her og læs mere.

Men uanset om taget skal på en klassisk villa, et nybyggeri, eller et typehus fra 1960’erne så er det nødvendigt at sætte sig ind i hvilken type tag der passer til huset, for at sikre at den æstetiske helhed og husets udtryk ikke ødelægges. Hvis taget skal skiftes på en eksisterende bolig, er en god huskeregel at tage et kig på husets nuværende tag og eventuelt vælge et tilsvarende. På den måde er du sikker på at du vælger et tag som er i overensstemmelse med eventuelle bestemmelser i lokalplanerne. Overvejer du derimod at anlægge en ny type tag, bør du tage i kig i områdets lokalplaner, for at være sikker på at der ikke overtrædes nogle bestemmelser.

Hvilke typer tag findes der?

De erfarne tømrer kan ligeledes give dig indblik i hvilke fordele og ulemper der er værd at hæfte sig ved, når man skal vælge nyt tag til huset. Men hvis tag allerede nu er en by i Rusland for dig, kan du herunder få et overblik over hvilke tag der findes:

  • Eternit
  • Tegl
  • Skifer
  • Beton
  • Stål