InDesign er oplagt til at designe tryksager

InDesign er oplagt til at designe tryksager

26. november 2020 Slået fra Af Redaktion

Det kan være svært at finde rundt i Adobes mange designprogrammer. For hvad bruger man dem egentlig til? Photoshop, Illustrator og InDesign er alle lavet med henblik på forskellige formål, hvorfor det selvfølgelig er relevant at kende forskel på dem.

Har du intentioner om at designe tryksager, er der særligt ét af programmerne, der er værd at fremhæve. Adobe har nemlig udviklet InDesign med fokus på arbejdsopgaver som denne, hvorfor det er det mest oplagt stykke software at bruge til dette formål.

Det kræver dog, at du ved, hvordan man benytter det. Selvom du er storbruger af Photoshop eller Illustrator, er det ikke sikkert, at du ved, hvordan man begår sig i InDesign, da der netop er stor forskel på de forskellige programmer.

Kan det kun bruge til at designe tryksager?

På trods af, at der er tale om et program, der især er egnet til at designe tryksager, er det ikke noget, der er ensbetydende med, at det ikke kan tjene andre formål.

InDesign er nemlig et stykke software, som kan bruges til rigtig mange formål. Derfor kan du også bruge til mange andre opgaver. Det vidner om, at det faktisk er et stykke software, der er godt at mestre, da du kan løse et hav af opgaver med det.

Langt de fleste bruger det dog til at designe og opstille tryksager, hvilket inkluderer alt fra flyers og visitkort til hele magasiner. Har du brug for at designe nogle af disse ting, er der derfor ikke mange andre programmer, der kan konkurrere med Adobe InDesign.

Hvordan kan man lære at bruge InDesign?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at InDesign ikke er det letteste program at bruge. Det er et program, der kræver en del tilvænning og indlæring, før man mestrer det til perfektion.

Hvis du har et ønske om at lære at bruge det, er det derfor nødvendigt at være indstillet på, at det tager en vis rum tid at lære det. Det gør sig gældende, uanset om du har erfaring med nogle af de andre Adobe-programmer eller ej.

Der er flere måder at lære at mestre programmet på, men den bedste løsning er dog at investere i et kursus i InDesign. Derved er du nemlig sikker på, at du kan blive guidet fra nybegynder til mester af én, der ved, hvad han eller hun laver.

Ovenstående er ikke noget, der betyder, at du skal deltage ved et fysisk kursus. Der er nemlig mere end rig mulighed for at finde digitale kurser, som du kan deltage i via din egen PC. Hvis dette er at foretrække, er det selvfølgelig også noget, der er rig mulighed for.

Mener du, at du lærer bedst, hvis du er fysisk til stede ved et kursus, så er det også noget, der er et hav af muligheder for. Uanset hvor i landet du er bosiddende, kan du med garanti finde et kursus, der afholdes i nærheden af dig, hvor du kan lære at blive ekspertbruger af InDesign.