Hvordan finder jeg den rette belysning?

Hvordan finder jeg den rette belysning?

1. september 2019 Slået fra Af Redaktion

Du sidder ved skrivebordet og arbejder, eller ved spisebordet med familien. Du tænder lampen, enten på stikkontakten eller den lille knap. Lyset løfter stemningen, den ene eller den anden vej. Når mørket langsomt falder på, er lyset uundværligt. Det oplyser selvfølgelig stunderne, men spreder også stemning. Det forkerte lys kan hurtigt sprede dårlig stemning, eller være ubrugeligt.

Hvilken stemning ønskes?

Det første du skal gøre, er at afstemme hvad der ønskes. Skal det være arbejdsbelysning, aftenbelysning eller noget helt tredje? Brands såsom Louis Poulsen laver fleres forskellige slags pendler og lamper, der er til enhver stemning. Hvis du søger god kvalitet, kan dette brand anbefales. Det kommer også an på rummet, hvilken form for belysning der er behov for.

Hvor skal lyskilden placeres?

Når den rette lyskilde er fundet til rummet, skal du tænke over dets placering. Skal lampen hænge i loftet og dermed oplyse hele rummet? Eller skal den placeres på et skrivebord og dermed oplyse bordoverfladen? Når den beslutning først er taget, gør det valget af lampe meget nemmere. Så er sidste trin kun at finde det rette design.

Find designet

Der er tonsvis af forskellige muligheder for lamper. Farve og størrelse er helt op til dig. Du kan eventuelt finde en lyskilde, der er samme stil som resten af dit inventar. Har du fx Hay møbler, vil en elegant og simpel lampe passe godt ind. Det skaber harmoni, og det vil se ud som om de forskellige ting, går hånd i hånd. Det skaber også en god stemning, og de sene stunder vil blive tilsat en smule ekstra hygge.

Vedligehold dit lys

Når du har fundet det rette, skal du huske at passe godt på det. Tør jævnligt lamperne af og lad dem ikke være udsat i solen. Det kan nemlig misfarve farven. Derudover skal du huske at skifte pærerne engang imellem, for det optimale resultat.