Hvilken slags plæneklipper skal du vælge?

Hvilken slags plæneklipper skal du vælge?

28. maj 2019 Slået fra Af HDesign

Foråret er allerede godt i gang, og det er ensbetydende med, at græsplænen skal slås – men hvad skal du så slå den med? Der findes mange forskellige slags plæneklippere, så det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Her får du et par tips til, hvilke overvejelser, som kan være gode at gøre sig, inden du kaster sig ud i en ny plæneklipper.

Hvor stor er din græsplæne?

Når du skal vælge en ny plæneklipper, så kan din græsplænes størrelse og udformning have betydning. Hvis din græsplæne er lille, kan det være, at den klassiske håndskubber er tilstrækkelig. Har du derimod en meget stor græsplæne, kan det være en god idé at vælge en elektrisk eller selvkørende plæneklipper, da det kan virke som en uoverskuelig opgave at slå den store græsplæne med den klassiske håndskubber. Du kan med fordel vælge en bred plæneklipper, hvis du har et stort areal med græs – så bliver du hurtigere færdig.

Tjek plæneklipperens vægt

Det kan være en god idé at tjekke plæneklipperens vægt inden du køber den. Hvis din have er inddelt i forskellige former for niveauer, bør du nemlig sikre dig, at plæneklipperen ikke er for tung til at løfte rundt på.

Hvad skal der ske med græsset?

Når du vælger plæneklipper er det også væsentligt at overveje, hvad der skal ske med det afklippede græs. Mange plæneklippere har en opsamler, som skal tømmes en gang i mellem, mens andre plæneklippere har side– og bagudkast. Det betyder, at det afklippede græs bliver kastet ud på græsplænen, mens du slår græsset og, at du så efterfølgende skal rive det sammen. Nogle plæneklippere slår dog græsset så fint, at græsset ikke skal rives sammen bagefter, men blot blive liggende på plænen, hvor det fungerer som naturlig gødning. Det kaldes bioklip-system.