Hvad er etiketter?

Hvad er etiketter?

19. september 2020 Slået fra Af HDesign

En etiket er ifølge ordbogen en lille seddel, der klæbes på en ting for at oplyse om navne eller indhold. Du kender etiketter fra vinflasker, marmeladeglas osv. En etiket fortæller ofte om indhold. Typisk vil der også være logo på etiketter, så køberen eller modtageren af et produkt, ved præcis hvorfra varen kommer.  Etiket er også et andet ord for klistermærke.

Det er nemt at designe og bestille etiketter i dit eget design online. Når du bestiller dine etiketter bestemmer du selv størrelsen og du kan bestille helt små etiketter eller store etiketter alt afhængigt af hvad dit behov er.

Selvom etiketter ofte forbindes med produkter eller varer er en etiket et mærke, som du kan bruge til alverdens ting. Fordi du bestemmer, hvad der skal stå på etiketten er det kun din fantasi, der sætter grænsen. Har du brug for etiketter til postkasse, flasker eller noget helt andet? Så tag et kig på ikastetiket. Her kan du designe dine egne etiketter, nærmest uanset hvad du skal bruge dem til. Herunder får du et bud på, hvad du fx kan bruge etiketter til.

Etiketter til flasker

Uanset om du laver æblevin, hyldeblomstsaft eller marmelade er det en god idé at sætte en etiket på flasken eller glasset med indhold, så er du eller familien aldrig i tvivl, når I finder glasset frem et par måneder senere. Du kan også skrive hvornår indholdet er lavet, fx sommeren 2020. Med en etiket på flasken er det også rigtigt fint at give i gave til familie og venner.  Vær opmærksom på om dine etiketter skal

Etiketter til postkassen

Det er et krav at du har navn på postkassen. Du skal som minimum skrive forbogstav og efternavn, fx P. Nielsen. Husk også at have eventuelle børn på postkassen. Fordi postkassen står ude i alt slags vejr er det vigtigt at den etiket, du har siddende kan tåle både sol og regn. Vælg derfor et slidstærkt klistermærke i vinyl. Så er du sikret et label, der holder indtil du selv har behov for at ændre eller udskifte etiketten.

Etiketter til gaver

En flot indpakning er prikken over i’et på en god gave. En flot etiket som til-og-fra mærke er nem at lave og det er så hyggeligt at designe dine egne etiketter til at sætte på gaver.

Etiketter med logo

Har du ofte behov for at sætte dit logo på forskellige ting? Så er det oplagt at have et lager af etiketter med dit logo liggende. Etiketter med selvklæbende bagside kan du bruge til at markere virksomhedens ejendele, du kan bruge dem på indpakning eller som reklame. Det er nemt at bestille etiketter med logo i flere forskellige størrelser. Ellers er en etiket med en diameter på 4 cm et virkeligt godt allround mærke.

Etiketter i stof og andre materialer

Etiketter behøver ikke kun være klistermærker. Nærmest alle tøjfirmaer sætter etiketter i stof på deres tøj. Men man kan også få etiketter i metal, læder og silikone. De typiske etiketter til tøj er vævede. De vævede etiketter er der også rigtigt mange, der sætter på hjemmestrik eller hjemmesyet tøj og tasker.