Hi-Fi

Hi-Fi

10. september 2018 0 Af HDesign

Hi-Fi er en forkortelse for high fidelity og betyder direkte oversat høj nøjagtighed. Det betyder selvfølgelig, at Hi-fi er et udtryk for rigtig god kvalitet. Lytter man meget til musik, eller går man meget op i film – og derfor også lyden deri – er et godt stereoanlæg bestemt anbefalelsesværdigt. I nutidens termer dækker Hi-Fi af og til lydanlæg af både højere og lavere kvalitet – men for det meste vil nærmest ethvert anlæg overgå lyden, der kommer ud af bærbaren derhjemme.

 

Hvordan køber man et stereoanlæg?

Det allervigtigste ved køb af et anlæg er selvfølgelig, at man selv synes, at anlægget spiller godt. I stedet for, at man surfer nettet tyndt i jagten på ”det perfekte Hi-Fi-anlæg”, bør man tage ned i en butik og lytte til sin favoritsang på en masse forskellige anlæg. Netop det at spille musik i sin egen favoritgenre er vigtig, da det ikke nødvendigvis er de samme kvaliteter, der kræves til eksempelvis technomusik som til stille popmusik.

En anden god idé er at høre, om man kan låne anlægget med hjem for at høre det spille i det rum, det er tiltænkt. Måske er akustikken bedre i Hi-Fi-butikken, hvilket vil give anlægget en ”urimelig” kant.

 

Trådløs eller ej?

Før man afgør, om man vil have et trådløst anlæg, skal man vurdere, hvor mange penge man vil bruge på sit anlæg. Man får generelt bedre lyd for pengene, hvis ikke man vælger den trådløse variant, da lydkvaliteten simpelthen ikke bæres ligeså godt over, på den trådløse variant.
Selvfølgelig findes der mange mennesker, der ikke nødvendigvis skal have den allerbedste lydkvalitet, men bare gerne vil gå niveauet op fra bærbaren eller højtaleren fra Netto – og langt de fleste vil finde det mest praktisk, hvis man kan nøjes med at trykke på en knap på sin computer eller tablet, hvorefter anlægget – i den anden ende af stuen – begynder at spille.