Guide til valg af den rigtige studiebærbar

Guide til valg af den rigtige studiebærbar

8. januar 2020 Slået fra Af Redaktion

Hvis du skal ud og investere i en ny studiebærbar, så er der en række faktorer du skal være opmærksom på. Man kan nemt fristes til at købe den billigste model man overhovedet kan finde, men her skal du tænke på, at din studiebærbar skal virke hver dag i mange år. Det kan derfor godt svare sig at lægge lidt flere penge i projektet end du lige havde regnet med. En god bærbar er nemlig vigtig for et godt studie. Du kan også kigge nærmere på elektronik her.

Den skal være let og lille

Først og fremmest er det en rigtig god idé, at du ikke vælger en bærbar med en skærm på 16”, som vejer et ondt år. Du skal slæbe på den stort set hver evig eneste dag; når du skal til skole, når du skal skifte lokale på studiet, når du har frokostpause og skal ned i kantinen og når du skal hjem igen. Det kan derfor hurtigt blive en tung affære, at du både skal slæbe på en tung bærbar samtidig med, du også slæber på et kæmpe læs bøger. Vælg derfor en computer med en lille skærm, og som ikke vejer så meget.

Tip: Hvis du bedre kan lide at arbejde ved en stor skærm, så kan du overveje at have to computere. Den store til at arbejde derhjemme, og den lille til at tage med i skole. Det er faktisk ikke helt så dyrt som man skulle tro.

Sørg for masser af batteritid

Det er vigtigt, at din bærbar ikke lige pludselig løber tør for strøm under en forelæsning. Det er nemlig ikke altid, du har mulighed for at oplade den, og derfor er det en vigtig faktor, at din bærbar har en god batterilevetid – mindst 2-3 timer, men du vil helt sikkert blive glad for at du har investeret i masser af batteritid.