Guide: Sådan vælger du mellem en ny eller brugt bil

Guide: Sådan vælger du mellem en ny eller brugt bil

26. september 2019 Slået fra Af Redaktion

Hvis du står og har brug for en bil, kan det være, at du overvejer, om du er bedst tjent med en ny eller brugt bil. Begge dele har nemlig sine fordele og ulemper, som er værd at overveje, inden du køber en ny bil.

Hvor meget skal bilen bruges?

Du kan ikke komme udenom, at en brugt bil allerede har kørt nogle kilometre, og derved vil bilens dele hurtigere blive slidte og trænge til reparation. Derfor er dit brug af bilen afgørende for, om du bør købe en ny eller brugt bil. Hvis du dagligt skal bruge bilen til at køre lange ture, vil det være en fordel med en ny bil. Hvis du derimod kun kører små ture, kan en bil med et forholdsvis lavt kilometertal (ca. 75.000 km) være en mulighed.

Økonomi

Din økonomi er også afgørende, når du står med valget mellem en ny eller brugt bil. En ny bil kan koste meget mere end en brugt, og du kan for 40.000 kr. – 50.000 kr. få en fornuftig brugt bil. Selvom at en brugt bil er billigere, når du køber den, skal du være forberedt på, at sandsynligheden for at bilen skal repareres tidligere er større ved en brugt bil. Derfor skal du sørge for, at du har råd til at betale uforudsete afgifter, der kan komme i forbindelse med reparationer.

Hvor finder du din næste bil?

Lige meget om du vælger en ny eller brugt bil, skal du også finde ud af, hvilket mærke og model af bil du kunne tænke dig. Hvis du er interesseret i en bil af mærket Renault, kan du finde biler, der passer til både store og små familier. Du kan også finde brugte Renault til salg, hvis du hælder mest til at købe en brugt bil.