Find garn til dit næste strikkeprojekt

Find garn til dit næste strikkeprojekt

17. august 2018 0 Af HDesign

Dengang du gik i gang med at strikke, blev du måske ret overrasket over, hvordan garn ikke bare er garn, og hvordan der findes utallige varianter, kvaliteter og trådtykkelser. Er du endnu ikke er gået i gang med at strikke, har du stadig denne overraskelse til gode.

Garnverden er nemlig kæmpe stor, og det er faktisk kun din fantasi, der sætter grænserne. Men det er stadig en stor fordel at have styr på, hvordan de varianter af garn adskiller sig fra hinanden. Har du styr på garnet kan du bedst muligt vælge det rigtige til dit næste strikkeprojekt.

 

Alt fra silke til uld

Læs med herunder for at finde ud af, hvordan du kan bruge garn i alt fra silke, til bomuld og til uld.

 

Silkegarnet har en unik glans, der giver et meget eksklusivt look. Silkegarnets tynde kvaliteter er meget let i materialet og derfor perfekt til at strikke mere feminine kreationer. Silkegarnets bøde og varmeregulerende materiale vil føles virkelig lækkert mod din krop og tilpasse sig din krops temperatur.

 

Bomuldsgarnet er det meget klassiske garn, der findes i forskellige tykkelser og et utal af farver. Bomuld kan derfor bruges til mange forskellige kreationer inden for både strik og hækling. Bomuldsgarnets økologiske variant er perfekt til at lave dine egne karklude og håndklæder, der vil passe godt på din hud.

 

Uldgarnet stammer fra pelsen på forskellige dyr, der spindes til garn eller tråd. Uldens kvalitet afhænger af uldhårenes tykkelse. Tynde uldhår er fine og korte, mens lange uldhår af grovere. Der findes mange forskellige former for uldgarn, så ønsker du at strikke med uld, bør du undersøge hvilken type, der er bedst til det, du skal lave.

 

Køb dit garn online

Der findes mange flere typer garn end dem, der er nævnt her, der blot er de mest populære. Vil du i gang med et nyt strikkeprojekt, som du kan bruge det forestående efterår på, kan du både vælge at købe dit garn i fysiske butikker eller online. Her kan du få en masse vejledning og gode råd til, hvad du bør vælge. Mangler du penge til dit nye garnprojekt, har du også mulighed for at låne penge online.