Få styr på dit barns færden med computerspil

Få styr på dit barns færden med computerspil

1. oktober 2019 Slået fra Af Redaktion

Ofte kan mange forældre relatere til, at de er bekymret for, hvad deres barn laver på nettet, og hvilke spil de spiller. En gang imellem kan det være en god ide at tage en snak med sit barn om, hvad de spiller, og hvad de laver på nettet. Det kan derfor være en god ide at være åben og forståelig overfor dit barn, da dette kan være med til at åbne en dør for, at du måske kan se på eller deltage i det, dit barn laver.

Sæt dig ind i computerspillene

Det kan være en god ide, hvis du til at starte med prøver at undersøge, hvordan computerspillet er, hvilken aldersgrænse er der på computerspillet? Nogle forældre er ligeglade med aldersgrænsen, men husk på, at aldersgrænsen er der for en grund.

Måske er dig og dit barn ikke sammen så ofte, da det meste af dit barns tid går på computerspil, og dette kunne måske være en oplagt mulighed for, at du som forælder kunne engagere dig til at tage del i computerspillet. På denne måde for du en bedre føling og forståelse af, hvad computerspillet reelt handler om ellers besøg denne side.

Nu, hvor dit barn befinder sig inde i spiluniverset, så kan du spørge ind til spillet f.eks., hvem de spiller med.

Snak om tingene

Sæt ord på, hvilke bekymringer du har. Det kan være f.eks. være om dit barns trivsel. En gang imellem leder børns store interesse for computerspil ofte ud i mindre nærvær og tid sammen med venner, og desuden kan det gå ud over afleveringer og lektier. Sørg for, at dit barn får sagt sin side af situationen højt. Voksne og børn ser ting fra forskellige vinkler, og det kan derfor være godt at se det fra begge perspektiver. Lav eventuelt regler om, at dit barn max må spille i to timer om dagen.