Er det det værd at tage på højskole?

Er det det værd at tage på højskole?

19. juli 2019 Slået fra Af Redaktion

Der er rigtigt mange danskere som vælger at lade højskole i et sabbatår. Det er ekstremt udbredt og rigtigt mange anbefaler det. Det er dog også noget, som folk er bange for at tale dårligt om, fordi der er så massiv tilslutning til konceptet. Det er dog vigtigt at have en diskussion om, hvorvidt det er det rigtige for en selv eller ej, for hvis man ikke er klar, så er det måske ikke det mest optimale.

Derfor er det godt i de fleste tilfælde

Højskolen er et sted, hvor mange finder venner for livet. Det er et sted, hvor man kommer til at vokse som menneske på baggrund af de interaktioner, som man kommer til at opleve. Disse interaktioner drejer sig primært om kærlighed og konflikt. Det kan være en konflikt med ens roomie eller andre på skolen og mange oplever både romantisk og platonisk kærlighed på højskolen. Det er er et sted, hvor langt de fleste er gode til at komme ind i de sociale sammenhænge og redefinere sig selv. Hvis man ikke tror at man er klar kan man måske blive positivt overrasket.

Vælg den rigtige skole

Hvis man har besluttet sig for at give det et skud, så er det vigtigt at vælge et sted, hvor man kommer til at føle sig hjemme. Det handler om at finde et sted der er indenfor ens interessefelt, så man kan fordybe sig i sine interesser og finde ud af mere om sig selv. Det er vigtigt at finde et sted med en atmosfære, som man gerne vil være i, og som man godt kan lide. Det giver for eksempel god mening for en fodboldinteresseret at tage til eksempelvis idrætshøjskolen ISI i Ikast, hvor man kan få lov til at blive bedre til sin sport. Man skal bare finde noget, som passer med ens interesser.