Disse apps gør det lettere at styre dit forbrug

Disse apps gør det lettere at styre dit forbrug

11. oktober 2018 0 Af HDesign

Du er ved at nå enden af måneden og begynder at få svært ved at få pengene til at række til det, du har planer om før du får din næste løn. Men hvad er det egentlig, du har brugt pengene på? Det kan være rigtig svært at huske tilbage på, og mange mennesker sidder med denne følelse hver måned. Sammen med en irritation over, at pengene bare forsvinder.

Heldigvis findes der en lang række apps, der kan hjælpe dig med at holde styr på, hvad du egentlig bruger dine penge på, og ofte vil det overraske dig, hvor mange penge, der er brugt på f.eks. mad eller fornøjelser.

MobilePay

Helt oplagt er MobilePay, som i langt de fleste danskeres tilfælde bruges til at sende og modtage penge – f.eks. hvis din ven har lagt ud for dig for noget, du skulle købe. Men hvad færre brugere af MobilePay bruger, er den funktion, der gør, at man kan skrive beskeder med, når man sender pengene. Dette kan være en god idé at gøre, så du kan huske på, hvad dine penge er blevet brugt på. Ellers kan du bare gå tilbage i aktiviteterne og se, at du har sendt mange beløb til venner og familie, men ikke hvad pengene egentlig er brugt på.

Lommebudget

Lommebudget er, som navnet antyder, en app, der hjælper dig med at lægge dit budget for måneden – og ikke mindst følge det! Efter budgettet er lagt, kan du indtaste alle de udgifter, du har i løbet af måneden. Når en udgift indtastes, kan du sætte den i forskellige kategorier, og derudover kan du vælge om det er en nødvendighedsvare eller en luksusvare. Ud over at lægge et overordnet budget for måneden, kan du også lægge et budget omkring, hvor meget du må bruge på luksusvarer som tøj, biografture, restaurantbesøg og andre fornøjelser. Du kan også indtaste faste udgifter, som derefter automatisk bliver trukket hver måned.

Efterhånden som måneden går, kan du følge med i dit forbrug, og hvor mange penge du har til rådighed resten af måneden ifølge dit budget. På den måde bliver det lettere at hænge dig selv op på at spare, når du selv har sat dig et mål, du kan følge. Derudover bliver du mere opmærksom på, hvor mange penge du bruger, når du hver gang, du har en udgift, skal indtaste den i appen.

Spiir

Spiir er en anden app, der hjælper dig med at holde overblik over dit budget. Modsat Lommebudget er Spiir forbundet med din konto, så den medregner selv hver gang du har en udgift, og ofte også hvilken kategori, udgiften ligger under. I Spiir kan du også sætte dig et mål for, hvor mange penge du maks. vil bruge i løbet af en måned, og herefter får du løbende notifikationer om, hvordan det går med at overholde budgettet. Derudover kan du i Spiir følge med i hvilke poster, der fylder mest på dit budget, og på den måde få et overblik over, hvor meget du bruger på faste udgifter, mad, fornøjelser osv.

For Resten

For Resten er en lidt anderledes app, der ikke direkte har noget med din økonomi at gøre, men som alligevel kan hjælpe dig med at styre dit forbrug. Appen er lavet til at give dig forslag til madretter, som kan laves ud fra de ting, du i forvejen har i dit køleskab. Hvis du ønsker flere forslag end dem, der kommer frem, kan du bare ryste din telefon.

For Resten hjælper dig altså med at holde mad-posten lav på dit budget, fordi du ikke lige så ofte skal ud at handle nyt ind, men i stedet kan bruge noget af det, du allerede har. På den måde sparer du penge på en post, som ellers for mange mennesker fylder meget mere, end de tror.

Ud over ovenstående apps findes der mange flere, der kan hjælpe dig på vej til at følge dit budget og styre dit forbrug, for på den måde at spare penge. Se mere på Monni.dk.