3 ting du skal vide, når du køber et parketgulv

3 ting du skal vide, når du køber et parketgulv

30. januar 2019 0 Af HDesign

Har du et parketgulv derhjemme, eller overvejer du at investerer i et parketgulv? Der findes mange forskellige typer af parketgulve, både i form af nuancer inden for farve, men også hvor mange åretegninger, du er interesseret i, at dit gulv skal indeholde. Hos Moland.dk, kan du finde helt unikke parketgulve,hvor du er sikker på at kvalitet og service er i top. Der er et par ting, som du skal vide, når du vælger, hvilket parketgulv som du skal have.

Typer af træsorter

Først og fremmest skal du vælge, hvilket træsort du ønsker. Der findes mange forskellige typer af træsorter, og de har meget forskellige udseende, så derfor er det vigtigt at du tager stilling til dette, som noget af det første. Der findes træsorter som eksempelvis eg, ask, merbau eller bøg. De forskellige træsorter skal have forskellige former for vedligeholdelse, og der er nogle af træsorterne, som ikke er lige så sarte som andre. Der kan også være forskel på hvor meget slidtage, gulvet kan holde til. Det er derfor et vigtigt element, når du køber parketgulv, at du undersøger dette, og sætter dig ind i, hvad dit gulv skal kunne tåle, og hvad dine forventninger er til det.

Typer af overfladebehandlinger

Dernæst er det vigtigt, at du overvejer hvilken overfladebehandling, du ønsker dit gulv skal have, da dette er med til at definere dit gulv. Der findes forskellige overfladebehandlinger, som eksempelvis olie eller lak, og derudover er det også forskellige typer af lak og forskellige typer af olier. Hvis du vælger at give dit gulv lak, så er du sikker på at få et gulv, som er meget slidstærkt. Du kan vælge mellem lak som er mat, blank eller halvblankt. De lakerede gulve har ikke brug for så meget behandling, som eksempelvis et olieret gulv har. Olie kan du få med eller uden hvidpigmentering, hvilket kan være med til at fremhæve de lyse nuancer i dit gulv. Hvis du vælger, at dit gulv skal overfladebehandles med olie, får dit gulv stadig en slidstærk overflade, dog ikke helt så slidstærk, som hvis du vælger lak. Overfladebehandlingerne er med til at definere dit gulv, og give det sidste finish, så det er også et vigtigt element i dit valg af gulv.

Få inspiration udefra

Man har et gulv i rigtig mange år, og det kan være en dyr investering. Så derfor kan det være en rigtig god ide at besøge et showroom, hvor du har mulighed for at se gulvene i virkeligheden i kontrast til andre elementer i huset, som eksempelvis møbler. Det kan være en stor hjælp, da du herigennem kan få et bedre helhedsindtryk af gulvene, og dermed har du bedre forudsætninger for at vælge det gulv, som passer bedst til dine forventninger og behov.

Når du har valgt, hvilket gulv du ønsker, er det altid en god ide at spørge en ekspert inden for området, om hvordan du vedligeholder og rengøre gulvet bedst muligt.